Thursday, March 1, 2012

lgbtqi Ψυχολογία-Συβουλευτική



Τα LGBTQI άτομα στρέφονται στη συμβουλευτική συνήθως για τα ίδια θέματα με τους Ετεροφυλόφιλους

Κατάθλιψη, Άγχος, Πένθος, Διατροφικές Διαταραχές, Φοβίες,
Προβλήματα στις Σχέσεις, Χρήση Ουσιών
Oι στατιστικές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα LGBTQI άτομα αντιμετωπίζουν τις ίδιες ψυχικές προκλήσεις με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές  ομάδες, οι οποίες δεν συσχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική ταυτότητα.
Ο κοινωνικός στιγματισμός εξαιτίας της σεξουαλικής ταυτότητας πολύ συχνά δημιουργεί νέες πιέσεις που απορρέουν από την κοινωνική προκατάληψη, την Ομοφοβία και την Τρανσφυλοφοβία.
Γι' αυτό και τα LGBTQI άτομα έχουν αυξημένη πιθανότητα για Κατάθλιψη, Άγχος, Χρήση Ουσιών ,Αυτοκτονικές Τάσεις και Διαταραχές Διάθεσης.

Ο Στιγματισμός οποιασδήποτε μορφής εμποδίζει την φυσιολογική εξέλιξη του ατόμου και τραυματίζει τον ψυχισμό του.

Παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται διαταραχή από το 1973, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα θεραπευτές που την αντιμετωπίζουν ακόμα ως ασθένεια. Μια τέτοια προσέγγιση έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στον ψυχισμό του ατόμου, σε όποιο γράμμα του LGBTQI και αν ανήκει, διότι δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις σε μια θεραπευτική διαδικασία.

Ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε το στίγμα που συσχετίζεται με το σεξουαλικό προσανατολισμό είναι η επιλογή ενός θεραπευτή που έχει γνώσεις πάνω στα θέματα που απασχολούν την LGBTQI κοινότητα.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis